Hästtransport i världsklass

Vi tillverkar och levererar hästsläp och hästlastbilar av högsta kvalitet. Hästens bekvämlighet och säkerhet är alltid utgångspunkten när vi utvecklar våra produkter. Vår unika sandwichkonstruktion och fjädrade axlar ger en unik komfort och säkerhet. Det märker du och din häst redan vid första resan.
marknadsledande sakerhet

Marknadsledande säkerhet

Chassi i aluminium, isolerade skåp med sandwichkonstruktion och fjädrade boggieaxlar som tillsammans gör vagnen lättare, starkare och stabilare. Ett säkerhetstänk inbyggt i varje detalj – från först början. För ditt och hästens bästa.

langsta mojliga livslangd

Oöverträffad komfort

Isolerade väggar, tak och golv i aluminium tillsammans med fjädrade boggieaxlar ger jämnare temperatur, mindre kondens och en lugn, stabil färd. Lösningar som frontinlastning för avslappnad baklängesåkning och dragfri ventilation är unika komfort-innovationer för både häst och chaufför.
cirkular hallbarhet

Cirkulär hållbarhet

Lång livslängd och flitigt använd – det är cirkulärt! Vi bygger våra hästsläp för att de ska hålla och användas i många, många år. Ett högt nyttjande av resurser ger störst ekologisk effekt. Välkommen att bli cirkulär med Umesläp!

Första hästtransporten driven av 100% el

Hösten 2023 rullade den första 100% eldrivna hästtransporten Mollvi-E, ut från vår produktionsanläggning i Bygdsiljum. Vi har länge haft förmånen att leverera hästtransporter till Menhammar Stuteri, och med tanke på deras målmedvetna hållbarhetsarbete i koncernen är det extra roligt att just de var först ut med att ta del av vår nya satsning med en eldriven hästtransport.

Umesläp i samarbete med Malin Baryard

Sedan drygt 10 år tillbaka har Malin Baryard och Umesläp haft ett samarbete där målet är att driva utvecklingen av hästtransporterna framåt att ständigt förbättra komforten, säkerheten och miljön för utövare och inte minst för hästarna. Vi fick förmånen att besöka Malin Baryards gård och prata med henne om vikten av en bra hästtransport – och vad det är hon gillar med våra produkter.