Umesläp B45

Köp från 241 000kr eller 2 309kr/mån
Begär offert   Välj utrustning  

Säkert kliva framåt

Om B45
Det finns många fördelar med ett fronturlastat släp. Att hästen inte behöver backa ut är tacksamt vid avlastning av ovana unghästar eller individer med mycket personlighet. Den delbara mellanväggen på B45 gör att hästen får bra svängrum när du leder ut den ur släpet. Säkerheten är dessutom bättre med två utrymningsvägar om olyckan skulle vara framme. Dessutom kan det vara bekvämt att slippa böka med sulkyn för att få ut hästen när timmen blivit sen. I en B45 kan du låta hästen backa ut som vanligt vid avlastning.

Kaross
Släpet är tillverkat i aluminium och sandwichelement. Det ger stora utrymmen, låg vikt och hög lastkapacitet. Den starka och stabila konstruktionen borgar också för att din häst åker så säkert som möjligt.
Släpet har vita ytterväggar och tak. Tillsammans med den inbyggda isoleringen ger det en behagligare temperatur i släpet, både under varma sommardagar och kalla vinterdagar.
Det sitter driftsäkra LED-lampor i alla lyktor. De nedre baklyktorna sitter högt upp, skyddade för yttre skador, och syns bra i trafiken. Dubbla backljus gör det säkrare att backa släpet.

Chassi
Hela nederdelen av släpet är tillverkat av lätt, starkt och underhållsfritt aluminium.
Boggiaxlar med individuell fjädring för varje hjul ger en jämn och en kursstabil gång. Detta tillsammans med en minimal krängning i kurvor, gör att din häst kommer att uppskatta färden i ett Umesläp.
Även inbromsningar blir mjuka för hästen, tack vare en påskjutsbroms passande väldigt bra för hästtransporter.

Inredning
Det är enkelt och går snabbt att öppna dörrar, mellanväggar och bommar. De öppnas och stängs med integrerade sprintar och klicklås.
Svarta slitskydd i hårdplast på väggarna gör att släpet ser fräsch ut invändigt. Det slitstarka materialet är i praktiken omöjligt att nöta hål på. Slitskydden är lätta att rengöra och desinficera.
Den effektiva ventilationen är noga utprovad och kommer att uppskattas av din häst. Två takluckor är standard.

B45 har som standard sidofönster på vänster sida. Fönstret är reglerbara och har galler.
Innerbelysningen belyser även del av in- och urlastningsluckan. Det gör det säkrare och enklare att lasta och lossa i mörker. Den slitstarka, släta gummimattan har suttit i våra lastbilar sedan 1995. Denna matta är både mjukare och håller mycket längre än en räfflad matta.

Priset på B45 beror på hur du utrustar ditt släp. Det gör du på sidan ”Bygg ditt släp”.

Välj till extrautrustning utifrån dina och hästens behov.

Chassi

chassi b45

Kaross och chassi är gjort av aluminium och är i praktiken underhållsfritt. Släpets väggar och tak består av vakuumlimmade sandwichelement. Det gör släpet starkt och stabilt. Boggiaxlar med fjädring ger jämn gång och minimal krängning.

Mått & Vikt

Valbara totalvikter: 1300, 1400, 1500, 1600, 1650, 1700, 1750, 1800, 1850, 1900, 1950, 1990, 2400 kg

Tjänstevikt: 780 kg
Lastkapacitet: 520-1620 kg

LängdBreddHöjd
Yttermått:456 cm230 cm295 cm
Innermått:325 cm172 cm230 cm

Översikt

b45b