Umesläp B50

Köp från 285 500kr eller 2 736kr/mån
Begär offert   Välj utrustning  

Bekvämt bakåtvänd

Om B50
Om du vill att din häst ska komma fram så utvilad som möjligt, så låter du den åka baklänges! Det har visat sig att när hästen själv får välja ställer den sig helst med rumpan rakt eller lite snett bakåt mot färdriktningen. Då kan hästen ta upp bromskrafterna med baken, sin starkaste kroppsdel, och spänner sig mindre under färden.
I 25 år nu har vi på Umesläp erbjudit baklängesåkning. En stadigt växande kundgrupp har upptäckt att hästen i en B50 blir mindre stressade och mer lugna under transporten baklänges. Eftersom hästen kliver in framifrån och viker snett in, blir pålastningen för hästen lite som att komma in i sin box i stallet.
Om man har problem med en häst som vill hoppa över frambommen, kan man i en B50 låta hästen åka utan bom framför hästen tack vare att hästen åker baklänges!

Kaross
Släpet är tillverkat i aluminium och sandwichelement. Det ger stora utrymmen, låg vikt och hög lastkapacitet. Den starka och stabila konstruktionen borgar också för att din häst åker så säkert som möjligt.
Släpet har vita ytterväggar och tak. Tillsammans med den inbyggda isoleringen ger det en behagligare temperatur i släpet, både under varma sommardagar och kalla vinterdagar.
Det sitter driftsäkra LED-lampor i alla lyktor. De nedre baklyktorna sitter högt upp, skyddade för yttre skador, och syns bra i trafiken. Dubbla backljus gör det säkrare att backa släpet.

Chassi
Hela nederdelen av släpet är tillverkat av lätt, starkt och underhållsfritt aluminium.
Boggiaxlar med individuell fjädring för varje hjul ger en jämn och en kursstabil gång. Detta tillsammans med en minimal krängning i kurvor, gör att din häst kommer att uppskatta färden i ett Umesläp.
Även inbromsningar blir mjuka för hästen, tack vare en påskjutsbroms passande väldigt bra för hästtransporter.

Inredning
Det är enkelt och går snabbt att öppna dörrar, mellanväggar och bommar. De öppnas och stängs med integrerade sprintar och klicklås.
Svarta slitskydd i hårdplast på väggarna gör att släpet ser fräsch ut invändigt. Det slitstarka materialet är i praktiken omöjligt att nöta hål på. Slitskydden är lätta att rengöra och desinficera.
Den effektiva ventilationen är noga utprovad och kommer att uppskattas av din häst. Två takluckor är standard.

B50 har som standard sidofönster på båda sidor. Fönsterna är reglerbara och har galler.
Innerbelysningen belyser även del av in- och urlastningsluckan. Det gör det säkrare och enklare att lasta och lossa i mörker. Den slitstarka, släta gummimattan har suttit i våra lastbilar sedan 1995. Denna matta är både mjukare och håller mycket längre än en räfflad matta.

Priset på B50 beror på hur du utrustar ditt släp. Det gör du på sidan ”Bygg ditt släp”.

Välj till extrautrustning utifrån dina och hästens behov.
Första filmen nedan visar en B50 utrustad med hingstinredning.

Produktfilmer

Chassi

chassi b50

Kaross och chassi är gjort av aluminium och är i praktiken underhållsfritt. Släpets väggar och tak består av vakuumlimmade sandwichelement. Det gör släpet starkt och stabilt. Boggiaxlar med fjädring ger jämn gång och minimal krängning.

Mått & Vikt

Valbara totalvikter: 1300, 1400, 1500, 1600, 1650, 1700, 1750, 1800, 1850, 1900, 1950, 1990, 2400 kg

Tjänstevikt: 890kg
Lastkapacitet: 410-1510 kg

Längd Bredd Höjd
Yttermått: 540 cm 230 cm 295 cm
Innermått: 415 cm 172 cm 230 cm
Sadelkammare: 116 cm 220 cm
Hästdel: 299 cm 172 cm 230 cm

Översikt

b50 tekn data