Umesläp B60 Touring

från 195 000kr eller 1 863kr/mån
Skicka förfrågan  Anpassa din hästtransport

Sadelkammare stor nog att byta om i

Det här är vagnen för den som behöver gott om plats för både hästar och människor. Sadelkammaren är så stor att du med lätthet kan byta om i den.

Den erbjuder även väldigt bra packutrymmen som gör att du slipper ha utrustningen i bilen. Videon visar hur sadelkammaren i B60:n ger gott om svängrum för både klädombyte och packning.

Sedan 2013 har B60 Touring förbättrats på en rad punkter. Svarta slitskydd och innerdörrar ger en fräschare inredning. Den förbättrade ventilationen kommer att uppskattas av din häst. Förra året infördes en ny modell av sidofönster, med galler. Från och med årsmodell 2015 har bommarna fram- och baktill klicklås, för att enkelt kunna öppnas och stängas. Mittstolpen och mellanväggen har integrerade sprintar. Det förenklar in- och urlastning och eliminerar risken att tappa bort sprintarna. En ny, greppvänlig dragrem gör det enkelt att stänga överluckan. Nya dekaler utvändigt skiljer ut vagnen från tidigare årsmodeller.

Umesläp fick 2017 ett nytt, modernt och strömlinjeformat utseende. Släpet har ett nytt utseende där vi använder samma byggteknik som våra hästlastbilar, och det är bland annat vår goda erfarenhet av styrka, säkerhet rymden invändigt från Ume Light-lastbilen, som lanserades 2011, som inspirerade oss att satsa på ett liknande utseende för släpen.

En annan nyhet som du lägger märke till på långt håll är belysningen. Modell 2017 har genomgående en ljusstark LED-belysning. Dessa moderna lampor lyser starkare än traditionella glödlampor, och reagerar snabbare, vilket är en fördel speciellt när du bromsar. Dubbla backljus gör det säkrare att backa släpet. Innerbelysningen med starka LED-armaturer i taket. Där en utav dem är placerad längst bak och belyser lastluckan i mörker.

De nedre baklyktorna sitter högre upp än förut, för att synas ännu bättre. Det gör släpet säkrare i trafiken. Baklyktorna är också mer skyddade för yttre åverkan.

En tredje praktisk nyhet för dig, är de högre skötardörrarna. Dörrarna har blivit ca 10 cm högre. Det gör det lättare att kliva in och ut ur släpet. Dörrarna har också fått nya, rejäla dörrhandtag på både ut- och insidan. Handtagen står bättre emot snö och is än de tidigare modellerna. Dörrarna är också lättare att öppna.

Den slitstarka gummimattan från våra lastbilar är nu standard i släpen. Den är både mjukare och mer hållbar än den tidigare räfflade mattan. Standard är även de nya slitskydden i hårdplast på väggarna. En stor fördel med dessa är att de både håller bättre och ser bättre ut över tiden än slitskydd i plywood.

För att vara så stor och rymlig är B60 ändå lätt. Det beror på karossen och chassit i aluminium- och sandwichkonstruktion. Boggiaxlar med fjädring som ger jämn gång och minimal krängning

Priset på B60 beror på hur du utrustar ditt släp. Det gör du på sidan ”Bygg ditt släp”.

Välj till extrautrustning utifrån dina och hästens behov.

 

Produktfilmer

Chassi

Kaross och chassi av strängpressade naturanodiserade aluminiumprofiler och vakuumlimmade sandwichelement. Taket består av ett starkt och stabilt compositmaterial. Boggiaxlar med fjädring som ger jämn gång och minimal krängning.

Mått & Vikt

Valbara totalvikter: 1300, 1400, 1500, 1600, 1650, 1700, 1750, 1800, 1850, 1900, 1950, 1990, 2400 kg

Tjänstevikt: 880 kg
Lastkapacitet: 420-1520 kg

LängdBreddHöjd
Yttermått:540 cm230 cm295 cm
Innermått:415 cm172 cm230 cm
Sadelkammare:116 cm220 cm
Hästdel:299 cm172 cm230 cm

Översikt

B60 overbli