Vår unika design

Våra hästsläp och hästlastbilar är designade för maximal komfort för både häst och förare. Vi bygger våra produkter med kvalitet och hållbarhet i fokus vilket ger lång livslängd och hög säkerhet. 

umeslap hasthage

För hästens trivsel och säkerhet

Vad bryr sig väl en häst om tekniska lösningar, som aluminiumchassi, sandwichkonstruktion och fjädrande boggiaxlar? En hel del faktiskt. För det är precis sådana tekniska lösningar som innebär komfort i hästens värld. De isolerade väggarna och golvet i aluminium, tillsammans med boggiaxlar med fjädring, ger nämligen jämnare temperatur, mindre kondens och en stabil, lugn färd. Att hästen trivs med transporten märker du redan under första resan.

Vi vet att du bryr dig om din hästs säkerhet. Vår konstruktion är mycket styv, vilket gör vagnen stabil och hållbar. Hästens bekvämlighet och säkerhet är alltid utgångspunkten när vi utvecklar våra hästtransporter.

Vikten av lätthet

Aluminium som konstruktionsmaterial har ett antal fördelar. Det är framförallt lätt, starkt, styvt och rostar inte. Genom att bygga våra släp och lastbilarnas påbyggnad i aluminium blir de avsevärt lättare än andra släp i samma storlek. Eftersom släpet är lättare minskar bränsleförbrukningen. Det du sparar i vikt på släpet kan du öka i lastens vikt. Med ett Umesläp kan du alltså köra tyngre hästar än i ett annat släp med samma totalvikt.

Aluminiumchassit är styvt och tåligt. Det bidrar till att våra släp går stabilt på vägen och tål stora påfrestningar både utifrån och inifrån. Dessutom är aluminium fullkomligt återvinningsbart. Fast dagen när ett Umesläp går till återvinning är långt borta.

vikten av latthet
isolering 470bred

God isolering ger komfort och stadga

Väggarna i ett Umesläp är väldigt olika väggarna i andra hästsläp. På våra släp består väggarna och taket av två skivor med isolerande skumkärna emellan.

Sandwichelement ger flera fördelar: Isoleringen ökar komforten för hästarna i släpet. Vagnen blir varm på vintern och sval på sommaren jämfört med en oisolerad vagn och den avskärmar bra mot oönskat ljud. Isoleringen och den mycket goda ventilationen ger minimalt med kondens.

Konstruktionen är dessutom mycket styv vilket gör vagnen stabil. Den kollapsar inte även om den skulle välta vid en olycka.

Överlägsna vägegenskaper

När man jobbar tillsammans blir resultatet oftast bättre. Det är en sanning som även gäller våra boggiaxlar med individuell fjädring som ger jämn gång och minimal krängning”.

De boggiaxlar med individuella fjädringen ger en jämn gång och minimal krängning vilket innebär att de eliminerar nästan krängningen i kurvor. Det leder till överlägsna vägegenskaper, bättre stabilitet och ökad säkerhet.

Samtliga Umesläp har boggiaxlar med individuell fjädring som ger jämn gång och minimal krängning.

 

4V9A4352
alu golv

Vi är noga med detaljerna

Alla detaljer är viktiga för att ett släp ska fungera riktigt bra. Detaljkvaliteten på våra släp är hög och utformas med fokus på säkerhet, precision och slitstyrka. Vi lämnar ingenting åt slumpen och vi utvärderar och uppgraderar våra modeller kontinuerligt.

Samtliga dörrar är försedda med dörrhållare och isolerande gummilister. Bakluckan är försedd med en räfflad gummimatta för halkskydd och enkel rengöring.

Helt kapslat gångjärn gör att smuts och grus inte är i vägen när du stänger luckan. Taklucka och ett främre fönster som luftintag ger god ventilation.